Vážení čtenáři, jsem opravdu rádi, že konečně nadešla ta chvíle, kdy Vám můžeme s hrdostí představit novou pamětní sadu věnovanou Alfonsu Muchovi, králi světové secese. Autorkou limitované numismatické série je Gabriela Koukalová.

Jubilejní zlatá medaile Alfons Mucha z ryzího zlata 999/1000

Začátkem září jsme na trh uvedli úplně první pamětní ražbu od olympijské medailistky a nadané medailérky Gabriely Koukalové. Jistě si vzpomínáte, že jubilejní pamětní ražba byla věnována geniálnímu secesnímu výtvarníkovi Alfonsu Muchovi a nabízeli jsme ji zdarma.

Gabriela se do role medailérky rychle vžila. Portrét slavného umělce zpracovala citlivě, a s elegancí a pokorou sobě vlastní. Když nám mladá výtvarnice představila návrh první medaile, věděli jsme, že nebude poslední a rozhodli jsme se téma rozpracovat.

Alfons Maria Mucha byl bezesporu jedním z největších umělců všech dob. Tento a příští rok si navíc připomínáme jeho dvě významná jubilea, 80. výročí od úmrtí a 160. výročí od narození.

Pamětní sadu, kterou Vám dnes přestavujeme, tvoří 7 pamětních ražeb zasazených do stylového numismatického zakladače, který je též dílem Gabriely Koukalové.

Základ sady tvoří pět medailí zušlechtěných ryzím zlatem. Uložíte-li medaile do secesního zakladače, vznikne nápis M*U*C*H*A. Medaile s písmeny M, C, H a A představují Muchovy díla Lilie, Kosatec, Karafiát a Růže z roku 1898. Medaile s písmenem C představuje obraz Jaro z roku 1896. Ten patří do kolekce Čtyři roční doby (Jaro Léto, Podzim, Zima). Právě panó Čtyři roční doby bylo úplně první sérií, která odrážela secesní styl, jehož předním představitelem byl právě Alfons Mucha. Detaily autorského zpracování žen v „Mucha“ stylu dokonale vyniknou díky netradičnímu průměru 50 mm a nejvyšší kvalitě ražby. Společný revers vyobrazuje českého lva, tak jak jej navrhl sám Alfons Mucha pro stokorunovou bankovku, nápis REPUBLIKA ČESKOSLOVENSKÁ a celé jméno umělce.

Sadu doplňují dvě pamětní medaile s portrétem secesního umělce. První medaile byla vyražena ze základního kovu a její průměr odpovídá 33 mm. Vrcholem sady je bezesporu poslední pamětní ražba, vyražená z ryzího zlata 999/1000 s průměrem 18 mm a hmotností 1,20 g.

Sada pamětních medailí pozlacených ryzím zlatem - M*U*C*H*A

Pamětní sadu „Alfons Mucha“ si můžete objednat bez zlaté ražby nebo včetně. Jak budete sadu sbírat je též zcela na Vás. První možností je postupné sbírání, kdy Vám přibližně každý měsíc zašleme jeden numismat. U postupného sbírání je samozřejmostí také postupné hrazení jednotlivých komponentů. Méně trpěliví sběratelé jistě ocení možnost jednorázového odběru.

Sada pamětních medailí pozlacených ryzím zlatem - M*U*C*H*A

Vyberte si možnost kompletace sbírky dle Vašich možností

1. JEDNORÁZOVĚ
Podrobné informace o sadě „Alfons Mucha“ včetně cen a technických specifikací jednotlivých ražeb naleznete v online rezervačním systému www.kvetiny-secese.cz. Na tomto odkaze si objednáte sadu najednou. Objednání zlaté pamětní ražby je volitelné.

2. POSTUPNĚ
Pokud upřednostňujete postupné sbírání a rozdělení plateb do několika splátek, navštivte prosím stránku www.secesni-dila.cz.

3. INDIVIDUÁLNÍ DOPLNĚNÍ ZAKLADAČE
V případě, že jste medaili Alfons Mucha společně se zakladačem již obdrželi a přejete si sadu zkompletovat, kontaktujte prosím naši zákaznickou linku na tel. čísle 810 100 500.