V letošním roce si připomínáme významné výročí, uběhne neuvěřitelných 200 let od narození Bedřicha Smetany! Na počest této významné události pro vás Národní Pokladnice připravila pamětní medaili velkého průměru, která se pyšní zajímavým a vkusným provedením, jenž vzdává hold hudebnímu velikánovi.

Pamětní medaile Bedřich Smetana

Pamětní medaile, která nadchne svým zpracováním!

Na počest jednoho z našich nejvýznamnějších hudebních skladatelů, od jehož narození letos uplyne již 200 let, je pořádáno v průběhu roku mnoho akcí. Tyto akce mají za cíl uctít památku významného člověka, který naši klasickou hudbu neobyčejně obohatil.

Také Národní Pokladnice se rozhodla k oslavě významného jubilea připojit a na hudebníkovu počest vytvořila pamětní medaili. Medaile se pyšní hned několika prvky, je velkého průměru 31 mm, díky kterému lze obdivovat i ty nejmenší detaily, její kolorování je neobvyklé sépiové, což dodává pamětní medaili na eleganci a vkusně uctívá skladatelovu památku.

Aversní stranu zdobí podobizna Bedřicha Smetany a pohled na bájný Vyšehrad a řeku Vltavu. Okolo výjevu se pne vavřínový věnec, které doplňuje lyra, jakožto symbol hudby a nápis Má vlast, jež je cyklem šesti symfonických básní a rovněž nejproslulejší Smetanovo dílo.

Reversní strana medaile zobrazuje českého dvouocasého lva od Alfonse Muchy a v okruží je uvedeno skladatelovo jméno a název naší vlasti.

Pamětní medaile je k dostání pouze v Národní Pokladnici!

Pamětní medaile Bedřich Smetana

Pamětní medaile Bedřich Smetana je k dostání pouze v Národní Pokladnici.

Medaili úctyhodných rozměrů, zdobenou náročným kolorováním, je možné objednat za pouhých 149 Kč. Jako dárek ZDARMA zákazník obdrží stylové numismatické album, certifikát autentičnosti a praktický hadřík na čištění brýlí, monitorů či mincí. Poštovné a balné k pamětní medaili je rovněž ZDARMA! S objednávkou pamětní medaile Bedřich Smetana se nepojí žádné další závazky.

Národní Pokladnice, jakožto významná společnost v oboru numismatiky, věří, že každý by měl mít kousek historie ve svých rukách.

Pro více informací navštivte: Pamětní medaile Bedřich Smetana