Jsme moc rádi, že se s Vámi dnes můžeme podělit o fantastickou novinku ze světa numismatiky. Samlerhuset group, mateřská společnost Národní Pokladnice, představila první ražbu z vzácného Humania – slitiny kovů, získaných z nelegálně držených střelných zbraní. Pamětní ražba je věnována princezně Dianě k jejím nedožitým 60. narozeninám. Unikátní mince je nabízena exkluzivně v naší nabídce.

Ražba je výsledkem spolupráce společnosti Samlerhuset a neziskové organizace IM Swedish development partner, která se již mnoho let snaží o eliminaci chudoby a exkluze. Právě tato nezisková společnost je sponzorem mírové mise „Humanium metal“, které se může účastnit společnost ve všech svých úrovních, od státního aparátu až po jednotlivce.

Humanium – mírová komodita v boji proti násilí

Hlavní roli hraje v projektu slitina kovů, trefně pojmenovaná jako „Humanium“. Tato mírová komodita je vyráběna ze zabavených nelegálně držených střelných zbraní. Vražedné nástroje jsou následně za účasti výrobních partnerů přetvářeny v exkluzivní předměty denní potřeby nebo v užité umění. Z Humania jsou vyráběny například příbory, hodinky, pera, šperky a nově i numismaty.

Finanční prostředky generované prodejem společností Humanium Metal jsou reinvestovány do komunit zužovaných násilím a utrpením, způsobeným nelegálně drženými zbraněmi. Konkrétně se jedná o financování programů pro přeživší násilných útoků a prevence, která má zabránit nakupování zbraní a jejich nelegálnímu šíření.

Humanium - kov získaný roztavením zabavených nelegálně držených střelných zbraní

1 ražba = 4 zničené zbraně = mnoho ušetřených lidských životů

Pro získání jedné tuny Humania je třeba zničit přibližně 6000 střelných zbraní. Z jedné tuny vzácné komodity lze vyrazit asi 25 000 mincí. Jedna jediná roztavená zbraň tak postačí na výrobu přibližně 4 mincí a záchranu mnoha lidských životů!

Nové partnerství nabízí nám všem jedinečnou příležitost k přepisu násilných příběhů v laskavé příběhy s nespočtem dobrých konců. Pomozte nám měnit historii – staňte se součástí nové mírové mise!

První světová ražba z Humania může být Vaše!

Princezna Diana - první ražba z vzácného Humania

První pamětní mince z Humania je věnována princezně Dianě, krásné princezně z Walesu, která celý život neúnavně bojovala za lidskost, mír a rovné podmínky pro všechny lidské bytosti.

Lady „Di“ byla tváří mnoha charitativních projektů. Jistě by měla radost, že ražba, kterou její tvář ozdobila, podporuje hned dva neziskové projekty. A sice eliminaci násilí prostřednictvím Humania a podporu hornických komunit v chudých oblastech třetího světa díky Fairmined zlatu, jímž je ražba zušlechtěna. Ražba je k dispozici exkluzivně v naší nabídce.