Každý rok přemýšlíte, jak na Vánoce potěšit babičku, manžela nebo tchána? Ponožky už jsou ohrané a lahvinky něčeho ostřejšího se v baru jen kupí? Vyřešte letos vánoční dárky včas a originálně! V dnešním článku Vám představíme vánočně laděné tipy na dárky všech cenových kategorií.

Adventní kalendář plný mincí

Pokud chcete své blízké originálně obdarovat třeba už na Mikuláše nebo před druhou adventní nedělí, mohl by Vás zaujmout stylový adventní kalendář. Políčka však letos neobsadila zašedlá čokoláda, nýbrž skutečné mince z celého světa. V designovém, kvalitně provedeném kalendáři najdete 24 mincovních originálů. Vzhledem k tomu, že se jedná o překvapení, nebudeme odhalovat mnoho detailů. Prozradíme tedy jen, že mince ukryté ve vánočním balení, jsou raženy z různých kovů od zinku až po vyhledávaný bronz. Nejmenšího průměru dosahuje rumunský 1 Ban, oproti tomu největší průměr nabízí britská 1/2 Penny Elizabeth II. Mince disponují hmotností od 0,60 do 5,60 gramů a všechny jsou neoběhové kvality. „Kalendářní sbírka“ příjemně ukrátí čekání na Ježíška a potěší nejen zkušené sběratele, ale i cestovatele nebo milovníky překvapení.

Numismatický stolní kalendář s mincemi štěstí pro rok 2022

Naplánujte si rok 2022 jako šťastný! Se stolním kalendářem s 12 mincemi štěstí to půjde snadno.

Rok 2022 bude šťastným rokem s novým stolním kalendářem plným mincí. Nový „Lucky coins calendar“ obsahuje 12 skutečných mincí z celého světa. A nejedená se o žádné obyčejné mince, ale o mince, jež národy vnímají jako své anděly strážné a magnety přitahující štěstí, hojnost, lásku a především zdraví! „Lucky Coins Calendar“ je jediným kalendářem, který po splnění své plánovací úlohy neskončí v koši. Každý měsíc Vám bude přinášet štěstí jeden mincovní originál. Čekají Vás exotické numismatické perličky z Karibiku, Jižní Ameriky nebo Číny. Význam jednotlivých mincí Vám vysvětlí průvodní dopis, který je samozřejmou součástí šťastného balíčku.

Královský perlový náhrdelník s náušnicemi

Šperky, které pod stromečkem zazáří!

Královský perlový náhrdelník s náušnicemi

Obdarujte své ženy třířadým perlovým náhrdelníkem a elegantními náušnicemi. Decentní zářivá sada je inspirovaná oblíbenou Lady Di. Princezna z Walesu měla pro přírodní perly slabost a často je nosívala při slavnostních událostech. Ne náhodou platila princezna Diana za módní ikonu a jejím šarmantním stylem se dodnes inspiruje celá řada žen po celém světě. Perly jsou navíc odjakživa spjaty především s láskou. Ve starém Řecku a Římě se věřilo, že nošení perel zesiluje harmonii mezi partnery. Přírodní perly jsou velmi vzácné, a proto se jejich vlastnictví stalo symbolem bohatství, půvabu a štěstí. Darujete-li své drahé polovičce perly, ctíte v ní krásnou Venuši, bohyni lásky, která se údajně zrodila z mořské ústřice, stejně jako dokonalé perly.

Náhrdelník s motýlem

Pokud si přejete své nejbližší obdarovat skutečně mistrovským kouskem, prohlédněte si pozlacený náhrdelník s přívěskem motýla, který je vyplněn vkusnými krystaly. Motýl je symbolem lásky, dlouhověkosti, proměny a změny. Jemný náhrdelník je proto ideálním dárkem nejen k Vánocům, ale i k narozeninám, narození dítěte, ale i k úspěšně zvládnuté zkoušce nebo k svatbě.

Manžetové knoflíčky s pravými mincemi Sovereign

Manžetové knoflíčky s pravými mincemi pro pány

Nárok na luxusní vánoční dárek mají i muži! Pány můžete potěšit originálním dárkem v podobě mincovních manžetových knoflíčků z ryzího stříbra 999/1000. Do knoflíčků jsou vsazeny originální stříbrné mince ½ Sovereign. Historie britských mincí Sovereign sahá až do 15. století. Jedná se o vysoce ceněné numismaty, které už od dob vlády Tudorovců reprezentují moc a sílu vládnoucího panovníka. Nejslavnější motiv, vyobrazující sv. Jiřího v boji s drakem, zpracoval před více než 200 lety slavný italský rytec Benedetto Pistrucci. Novou interpretaci motivu mincí, které zdobí knoflíčky, zpracovala Angela Benita Pistrucci, pra pra pra pra neteř samotného Benedetta! Chcete-li Vaši spřízněnou duši překvapit nádherným dárkem s neuvěřitelným příběhem, budou stříbrné manžetové knoflíčky tou nejlepší volbou.

Stylové pánské hodinky s mincí Sovereign

Stylové pánské hodinky nejen pro numismatické nadšence

V naší nabídce najdete také dvoje krásné pánské hodinky. Dostupnější hodinky zdobí precizní motiv javorového listu, který má tradici v mnoha kulturách. Zejména ve východních: v Číně, Japonsku, Koreji a Vietnamu. Jejich obyvatelé je často umisťují do zenových zahrad a věnují se jejich duchovnímu konceptu. Javor pak údajně posiluje otevřenost, poctivost, hledání duchovna a víry. Jeho energie podporuje dlouhověkost.

Do druhých, dražších hodinek je vsazena originální stříbrná mince Sovereign. Pánské hodinky v sobě kloubí moderní japonskou technologii a tradiční švýcarskou preciznost. Součástí hodinek je i elegantní černý hypoalergenní pásek. Krásný dárek pro pány všech generací, co myslíte?

Další dámské a pánské cennosti si můžete prohlédnout zde!